Duikfles keuren

Jouw duikfles keuren, dat hoort elke 5 jaar te worden gedaan volgens de Nederlandse wetgeving. Bij Scuba Connection kun je jouw duikcilinder nu ook inleveren voor de 5 jaarlijkse keuring.

Waarom moet ik mijn duikfles laten keuren?

Wanneer jij jouw duikfles hebt laten keuren dan is deze weer bruikbaar voor een periode van 5 jaar. De duikcilinder heeft dan een nieuwe markering in de fles geslagen. De nieuwe keur is belangrijk voor jouw eigen veiligheid, maar ook om je fles gevuld te krijgen. Bij de bemande vulstations worden de keur van de fles bekeken. Wanneer deze is verlopen, wordt de fles doorgaans niet gevuld.

Wat is een hydrostatische test?

Bij de hydrostatische test van jouw duikcilinder wordt eerst de kraan verwijderd. Vervolgens wordt er met een lampje binnenin gekeken of er roestvorming is in de fles. Wanneer dit het geval is moet de duikfles van binnen worden gestraald.

Na het stralen wordt nog eens goed gecontroleerd of er geen put corrosie in de fles zit. Wanneer alles in goed orde is, wordt de druktest uitgevoerd.

Druktest van de duikfles

Bij de druktest om de duikfles te keuren, wordt gevuld met water. Vervolgens wordt deze onder druk gezet. Deze druk wordt opgevoerd tot anderhalf keer de werkdruk (of vuldruk) van de cilinder.

Zodra de fles de druktest goed doorstaat, wordt er vervolgens een nieuwe datum en een keurstempel in de vorm van een leeuwtje in de fles hals geslagen. Zodoende is jouw duikfles gekeurd en getest voor 5 jaar.

Hoe werk jouw fles keuren bij Scuba Connection

De duikfles keuren is specialistisch werk en dat besteden wij voor je uit. Wij werken met een professionele en gecertificeerde partner.

Om de week op woensdag worden de flessen, welke ter keur moeten worden aangeboden, bij ons opgehaald. Vervolgens worden deze 2 weken later op woensdag weer ingeleverd bij ons en is jouw fles klaar voor gebruik.

Kosten voor een fleskeuring

  • Fleskeur standaard: €52,50
  • Visuele inspectie (zonder duikfles keur) €25
  • Onderkant stralen na verwijderen flesvoet €12,50
  • Fleskraan service (compleet) €23,50
  • Fleskraan O2 schoon maken €27,50
  • Fles O2 schoon maken €32,50