‘En ineens wist ik wat ik wilde; Duikprofessional worden en denk er nu over de wereld te gaan zien’

PADI Divemaster

Deze opleiding is de eerste stap in het professionele circuit van het PADI systeem. Na dit besluit gaat er een nieuwe wereld voor je open.
De Divemastercursus is de duikcursus waar je echt om je heen leert kijken en te werken met duikers die aan een duikopleiding deelnemen of werken met gecertificeerde duikers door hen te begeleiden. Veel Divemasters vinden het ook een waardevolle aanvulling in hun taak als duikleider bij georganiseerde duiken bij hun duikclub of vereniging. Hoe je je Divemasterbrevet ook inzet, je zult zien dat je met andere ogen naar duiken en duikers gaat kijken.

De Theorie

De PADI Divemastercursus is erop gericht je duikvaardigheden te perfectioneren. Je theoretische kennis wordt op een professioneel niveau gebracht, je organisatorische vaardigheden voor duiken worden verder aangescherpt.
Je leert onder andere hoe je duikers kan begeleiden, toezicht houden op cursisten en hoe je bij PADI duikopleiding assisteren.

Het zwembad

Ook Divemasters gaan het zwembad in. Je dacht dat je van je masker af en opdoen af was? Mwoah, niet helemaal. Nu leer je de vaardigheden uit de Open Water Diver cursus uitvoeren op demonstratie-niveau. Je zult er een hoop lol aan beleven. Naast oefenenen van de vaardigheden leer je ook positioneren tijdens lessen en assisteren bij opleidingen. Natuurlijk hebben we nog andere leerzame workshops om van jou echt een dive professional te maken.

Het buitenwater

In het buitenwater maak je ervaringsduiken en neem je deel aan verschillende workshops om je kennisniveau, inzicht en ervaring naar het hoogste niveau te brengen. Ook assisteer je als trainee om ervaring op te bouwen als assistent tijdens verschillende PADI duikopleidingen. Jouw rol als Divemaster zal steed duidelijker worden en je gaat je eigen toegevoegde waarde ontdekken.

Divemaster-stage, workshops en opdrachten

Niets werkt beter dan het geleerde in de praktijk te brengen onder begeleiding. Tijdens de stage ervaar je hoe het is om met duikstudenten in opleiding te werken. Je draait mee met Open Water Diver studenten, Advanced Open water divers en leert ook duikers met een duikbrevet begeleiden.
Als Divemaster zijn er ook programma’s welke je zelfstandig mag uitvoeren (nadat je geslaagd bent, natuurlijk). PADI programma’s die je zelfstandig mag uitvoeren zijn:

  • PADI ReActivate (opfrisduiken)
  • PADI Discover Local Diving
  • Duiken van gevorderde cursussen begeleiden aan gecertificeerde duikers in training

Al deze programma’s komen aan bod tijdens je opleiding. Besef hoe belangrijk en groot de rol van de Divemaster is. Je bent de extra ogen en oren van de PADI Instructeur.

Deelnamevereisten

  • Minimaal 18 jaar oud
  • PADI Recue Diver brevet (of gelijkwaardig),
  • 40 gelogde duiken,
  • geldig EFR (EHBO en Reanimatie)

Cursuskosten

  • Divemaster-cursus: € 625,-

Cursusmaterialen

  • Divemaster Crew Pack Ultimate: € 259,-.
  • Aan PADI dien je het Divemaster Applicationfee € 108,-

Wanneer je gecertificeerd bent als Divemaster voldoe je ook aan de voorvereisten voor deelname aan de PADI ASSISTANT INSTRUCTOR CURSUS of zelfs met de PADI IDC (de PADI Instructeurs cursus).