‘Ik ga mijn PADI halen’

Je PADI duibrevet oftewel je PADI Open Water Diver halen, natuurlijk begrijpen wij precies wat je bedoelt. Namelijk, jij wilt je duikbrevet halen en de cursus die je wilt doen is de PADI Open Water Diver cursus. Wat de eerste stap is om zelfstandig te leren duiken. Deze cursus start dan ook wekelijks op onze PADI duikschool.

Wat houdt het PADI Open Water Diver duikbrevet in?

De open water diver cursus houdt in dat je de basis van het duiken leert. Zowel de theorie, basistechnieken in het zwembad en de duiken in het buitenwater.

De theorie

PADI beschikt over verschillende typen lesmaterialen. Daarvan gebruiken wij doorgaans de meest moderne. In dit geval de PADI Open Water Touch. Bij de Touch materialen krijg je van ons jouw studiematerialen digitaal. Je kunt studeren in je eigen tempo en op jouw moment. Op de achtergrond kunnen wij de vorderingen bijhouden en je helpen waar dat nodig blijkt.
Deze moderne leermethode combineert uitleg en video’s om de duiktheorie uit te leggen. je zult zelf zien hoe eenvoudig en snel het gaat om de elementaire kennis te leren om zelf te gaan duiken.

Zwembadduiken

Vaardigheden om zelfstandig te leren duiken leren we je aan in één van onze zwembaden. Ter plaatse leer je omgaan met jouw duikmaterialen en leer je vaardigheden aan, onder- en bovenwater, om veilig te kunnen duiken. Duiken is niet moeilijk om te leren en wij zullen je begeleiden gaandeweg het proces. Bij al onze cursussen sta jij centraal. Gaat het sneller, pakken we door en heb je wat meer tijd nodig? Ook geen probleem, dan nemen we extra tijd voor je.

Buitenwaterduiken

Nadat je het zwembad hebt afgerond is het tijd voor de laatste stap om PADI Open Water Diver te worden: “Duiken in het buitenwater”.
Tijdens de buitenwaterduiken komen al je aangeleerde vaardigheden nog een keer aan bod. Vervolgens na een minimum van 4 buitenwaterduiken, heb jij je ‘PADI’ duikbrevet gehaald.

Leuk, maar wat kan ik ermee?

Met je Open Water duikbrevet kan je wereldwijd duiken tot een maximale diepte van 18 meter. Daarbij is het mooie van dit brevet is dat het ook overal erkend wordt. Wat het een waardevol brevet maakt voor jouw avonturen. Vervolgens is dit de opstap naar een breed scala aan PADI-vervolgopleidingen. Want er valt altijd meer te leren.

Deelnamevereisten

 • Minimale leeftijd van 10 jaar
 • Een normale gezondheid
 • Een redelijke zwemvaardigheid (Je hoeft geen Olympisch zwemmer te zijn, mag natuurlijk wel)

Inbegrepen in de cursus

 • Jouw eigen studiematerialen
 • Gebruik van duikmaterialen voor zwembad en buitenwater
 • Een logboek voor het loggen van jouw duiken
 • Luchtvullingen

Kosten van de cursus

 • Cursusprijs v.a. €495

Duur van de cursus

De duur van de cursus hangt af van jouw keuze, vind jouw keuze hier:

 • Classic: 4 theorie / zwembad avonden, 1 weekend buitenwater
 • Weekendopleiding: 1 weekend
 • Full flexibel: geheel eigen indeling (afhankelijk van beschikbaarheid zwembad)
 • @ Home: eigen planning

Eigen materialen

Onze duikmaterialen in de school zijn natuurlijk super om mee te beginnen. Maar toch voor jouw comfort en pasvorm raden wij aan om eigen materialen te overwegen. Daarmee bedoelen we niet meteen een complete duikuitrusting aanschaffen zodra je je theoriecode in de e-mail hebt! Maar informeren wij je graag in de winkel voor een eigen masker, snorkel en vinnen om mee te beginnen.