‘Dat trimmen hè, dat wil ik nòg beter leren’

Het doel van duiken is het ervaren van de gewichtloosheid, zweven door het water. Tegenwoordig noemt men drijfvermogen ook wel ‘trim’. Er zijn verschillende redenen om daar extra aandacht aan te besteden: nieuw materiaal, wat extra training in aansluiting op je opleiding, of misschien wel het uitbalanceren van jou en je set als je onderwaterfotograaf bent (of wilt worden). Wat de reden ook is om jouw drijfvermogen te fine-tunen, Peak Performance Buoyancy is een cursus voor iedereen.

Peak Performance Buoyancy, oftewel werken aan je Trim

De cursus richt zich op jou: jouw wensen en waar jij jouw trim wilt verbeteren of aanpassen zijn de focuspunten. We kijken tijdens de duiken naar jou als duiker en jouw duikmaterialen. Alles wordt bekeken en besproken om jouw buoyancy ook peak performed te krijgen. Soms ligt het grote verschil in een hele kleine aanpassing, zoals je lood of de positie van je duikfles.

Het zwembad

Een zwembadduik is niet verplicht tijdens deze opleiding, maar op jouw aanvraag doen we dat natuurlijk graag. Dan hebben we even de tijd om de basis van het drijfvermogen te bekijken en vanuit daar te gaan bouwen aan jouw trim.

Het buitenwater

Je maakt tijdens de specialty 2 buitenwaterduiken. Dat is waar we al het geleerde in de praktijk gaan brengen. hier kijken we extra nauwkeurig naar je duikhouding en je materialen. Vervolgens gaan we stap voor stap kleine aanpassingen doen om jou perfecte trim te vinden. Zodanig dat je niet alleen tijdens de cursus verbetering voelt, maar er ook tijdens de rest van je duiken plezier van hebt.

Deelnamevereisten Peak Performance Buoyancy specialty

Inbegrepen in de cursus

  • Gebruik van het droogpak
  • Luchtvullingen
  • Peak Performance studenten manual
  • Certificeringskosten

Kosten van de cursus en duur

  • 1 zwembad training (optioneel)
  • 1 dag buitenwater duiken met 2 duiken
  • Kosten €159

Duikmaterialen

Je hebt een eigen volledige duikset nodig of kunt deze regelen via de duikschool.