PADI Specialty cursus doen! Zet jouw interesse om in ervaring

Een PADI Specialty cursus doen, is een goede aanvulling op jouw kennis en ervaring. PADI heeft veel verschillende cursussen om jouw interesse te ondersteunen met kennis van jouw Instructeur.

Specialties maken niet direct een expert van jou. Maar zijn er voor gemaakt om onder leiding van jouw instructeur bij Scuba Connection ervaring op te doen en kennis te vergaren over de jouw interesses.

Jouw interesses en het specialty programma

Wanneer je meer duikervaring krijgt en je interesse worden geprikkeld, dan is het deelnemen aan een cursus altijd een goed idee. Één van de meest gekozen specialty cursussen van PADI is de Nitrox cursus bijvoorbeeld. Wanneer je jouw bodemtijd wilt verlengen of, misschien conservatiever wilt duiken dan is dit één van onze aanraders.

Onderwaterfotografie

We kennen ook wel hoor! Zelf zijn we niet anders, want wie wil er nu niet vastleggen wat je onderwater allemaal ziet. Vaak na je eerste duik, had je je camera al mee willen nemen en alles willen vastleggen. 

Om te voorkomen dat je alleen maar groen en ergens een vlek ziet op je foto, is dit een goed specialty om te volgen. Gelukkig is Olga een fervent onderwaterfotografe en leert je hoe je van kiekjes groeit naar onderwaterfoto’s.  

Een greep uit onze PADI Specialty cursussen

De lijst van PADI specialty cursussen is lang, héél lang. Zeker bij Scuba Connection kunnen we veel opleidingen aanbieden. Nieuwe materialen proberen dat vinden wij zelf ook leuk en daarom hebben wij bijvoorbeeld ook de Full Face Maskers van Ocean Reef om te proberen.

Duiken in Nederland kan je ook het hele jaar doen. Daarvoor is het comfortabel om in de winter met een droogpak te duiken. Natuurlijk kun je ook de PADI Droogpak specialty bij ons volgen. Vervolgens kun je je goed laten informeren voor de aanschaf van jouw eigen droogpak in onze duikwinkel.

Sidemount duiken, hoe is dat?

Vanuit het technisch duiken is ook het sidemount duiken komen overwaaien om voor recreatieve duiken in te zetten. Wil je dit een proberen? Schrijf je dan in voor de Sidemount workshop en de PADI Sidemount cursus.

PADI Advanced Open Water en de combinatie met specialty cursussen

De PADI Advanced Open Water Diver cursus, kun je perfect combineren met jouw andere interesses. 

Het werk namelijk zo dat elke duik, die je in je Advanced opleiding doet, ook meetelt als de eerste duik van de specialty.

Een voorbeeld: Je doet in de Advanced jouw Diepe duik. Bovendien heb je meer interesse in diepe duiken, dus wil je na de Advanced ook de specialty doen. Dan geldt de diepe duik uit de Advanced cursus, als de eerste duik van de specialty. 

In dit voorbeeld is de PADI DEEP DIVER een specialty cursus met 4 duiken. Maar je laat de duik uit de Advanced meetellen, dan voor het afronden van de jouw diepduik brevet, hoef je nog maar 3 duiken te maken. 

Zo kan jij van elke duik die je maakt in de Advanced ook meteen doorstromen naar de specialty cursus naar keuze. Andersom telt het natuurlijk ook.

Master Scuba Diver brevet

Schrijf je in voor jouw favourite specialties en wordt uiteindelijk Master Scuba Diver. 

Het Master Scuba Diver Brevet is het hoogste recreatieve brevet binnen het PADI systeem. Wanneer jij jouw Open Water Diver, Advanced Open Water Diver en Rescue Diver hebt gehaald en 5 specialty brevetten hebt dan kan jij dit brevet aanvragen. Heb jij 50 duiken gelogd in jouw logboek dan vragen we dit brevet graag voor je aan.