Duiken eerst een keer proberen? Schrijf je in voor een PADI Discover Scuba Dive

Wat een goed idee! Je weet tenslotte niet waar je je in begeeft! Duiken leren is niet moeilijk en dat zal je merken wanneer je een proefduik doet. De PADI “Dive Today” filosofie is erop gericht om je meteen kennis te laten maken met het duiken zelf.

De Theorie

Even nog geen boeken voor jou met de PADI Discover Scuba Diving. De elementaire kennis wordt in een briefing aan je uitgelegd. Zo weet je meer dan genoeg om een eerste keer veilig onderwater te gaan. Jouw instructeur zal je alles vertellen wat je moet weten voor een super ervaring in het zwembad.

Het zwembad

Daar ga je dan! Voor het eerst onderwater ademen. Wellicht best een beetje spannend. Maar zodra je de slag te pakken hebt zul je merken dat ademen onderwater makkelijker is dan je dacht. Met geconcentreerd en bewust ademen kun je zelfs het zweven onderwater al ervaren. Adem maar eens diep in en daarna diep uit. Dan voel je dat je je “drijfvermogen” met je ademhaling kunt regelen.
Ook zal de instructeur je een aantal vaardigheden laten oefenen onderwater. Dit om jouw verblijf aldaar nog aangenamer te maken en je meer vertrouwd te maken met de duikmaterialen

Deelnamevereisten

  • Minimale leeftijd van 10 jaar
  • Een normale gezondheid
  • Een redelijke zwemvaardigheid (Je hoeft geen Olympisch zwemmer te zijn, mag natuurlijk wel)

Inbegrepen in de cursus

  • Gebruik van duikmaterialen voor zwembad

Kosten van de cursus

  • Cursusprijs v€39

Duur van de cursus

  • 2 uur

Dat was leuk!!! En hoe nu verder?

De kans is zeer groot dat duiken een verslavende werking op je heeft. Dat is de werking nu eenmaal van het onderwater zijn. Na de proefduik kun je meteen deelnamen aan de PADI Open Water Diver cursus. Na afronding van deze cursus heb je een duikbrevet, waarmee je wereldwijd kunt duiken. Meer weten over de het halen van je PADI duikbrevet? Kijk hier voor de informatie over de Open Water Diver cursus.